Sunday 5 August 2012

17 Ανάρτηση. Billingsgate Market

Με ξύπνησε στις 5 το πρωί ημέρα Σάββατο να πάμε στην Billingsgate Market ή αλλιώς στην ψαραγορά του Λονδίνου (ποιά μέρα; Ξημερώματα ήθελα να πω...). Έσυρα με κόπο τα πόδια μου μέχρι τον κοντινότερο σταθμό, φόρεσα τα γυαλιά ηλίου για να μην φαίνεται ότι κοιμάμαι και περπατάω ταυτόχρονα αλλά δεν μου είπε ποτέ ότι οι μπαλαρίνες δεν είναι και το πλέον ενδεδειγμένο είδος υποδήματος για ψαραγορά.

Ολοκαίνουργιες ταμπά μπαλαρίνες με έναν υπέροχο φιόγκο! Ε τι να κάνω, τέτοια ώρα τέτοια παπούτσια! Μέσα στην νύστα μου αυτές βρήκα πρόχειρες, αυτές φόρεσα!! Καταλαβαίνετε για πόσο σούργελο μιλάμε! Παντού νερά, κόσμος με γαλότσες και η ΄Κυρία των Τιμών' με ταμπά μπαλαρίνες!

Βέβαια με το που μπήκαμε στην αγορά ξέχασα ευθύς αμέσως τα κακά χάλια τα οποία είχα γιατί πολύ απλά είχα μείνει με το στόμα ανοικτό! Οποιοδήποτε ψάρι και οστρακοειδές ήξερα ότι τρώγεται ήταν εκεί και οι τιμές κάτι παραπάνω από προσιτές!




Αγοράσαμε έναν φρεσκότατο αστακό (για την ακρίβεια ήταν τόσο φρέσκος που ήταν ζωντανός! Ναι, ναι...ακόμα αισθάνομαι άσχημα για αυτό..) για 4 λίρες!! Μπορούσες να βρείς ένα ολόκληρο σολωμό γύρω στα 5 κιλά για 15- 20 λίρες!




Τελικά, ορισμένες φορές η ποιότητα μπορεί να μην είναι και τόσο ακριβή αλλά να είναι προσιτή σε όλους! Ξοδέψαμε περίπου 40 λίρες και μαγειρέψαμε ένα σωρό φαγητά !!!


Απλά υπέροχα και νόστιμα!!!


More Gadgets

No comments:

Post a Comment